Strange Starting Problems

Discussion in 'Hyundai Accent' started by Mara S., Oct 31, 2020.

  1. Mara S.

    Mara S.

    Joined:
    Oct 31, 2020
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I purchased this 2010 Hyundai Accent back in May of this year. Been alright, just a lil daily driver for a delivery job, good gas mileage, whatever. Have had a series of problems in the last couple months, and especially the last few weeks.
    >July, Battery/charging system light comes on and off randomly. Get an electrical system test at shop, everything passes with flying colors. Ok.
    >September- That light is now basically always on. Get tested again, still passes test perfectly.
    >Now - A few hitches of not wanting to start right away. Get tested again, same results. Suddenly, the engine sometimes stalls when idling, though not often, maybe once a day. Get tested again, same results.
    Now, it's getting more difficult to start, though it turns over every single time- what seems to work is pumping the gas pedal while turning over, after a few pumps it finally fires up. Electrical system still checked out perfectly fine a few days ago. Is my fuel pump dying, or am I just losing pressure? And the time interval between startups seemed to only be after sitting for a while at first, but now it seems to just do it if left for longer than a half hour.
     
    Mara S., Oct 31, 2020
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.